8.jpg 4.jpg 3.jpg 5.jpg 6.jpg 9.jpg 1.jpg 7.jpg 2.jpg

  "De eerste authentieke Pilates-studio

  in Oost-Vlaanderen"


  Foto's: Bart Van Leuven / Frédérique Debras

Welkom bij Christl Clear Pilates

Foto ChristlChristl Muls, bezieler van Christl Clear Pilates was van jongs af aan gefascineerd door beweging. Haar eerste passies waren olympisch turnen en dans. Later, na haar studies van licentiate in de lichamelijke opvoeding aan de Brusselse VUB, specialiseerde ze zich in fitness en aerobics. Aan die universiteit werkte ze daarna als assistente. Ondertussen is ze al meer dan 35 jaar een professional in de fitnesswereld.

Christl Clear Pilates = Crystal Clear Pilates = kristalheldere Pilates

Als ‘Nike Fitness Athlete’ was Christl  een populaire presenter van aerobics op verschillende nationale en internationale fitnessconventies. Zo kwam ze als Nike Fitness Athlete voor het eerst in contact met Pilates-toestellen tijdens fitnesscongressen in de VS in de jaren ’90.

Ze gaf rugpreventie in heel wat Belgische bedrijven en was de grondlegger van ‘thai power’ (de Vlaamse ‘tae bo’-rage) samen met meervoudig wereldkampioene boksen Daniella Somers.

Christl werkte een tijdje voor Bloso (het huidige Sport Vlaanderen), voor wie ze veel opleidingen in het buitenland mocht geven o.a. in Polen (Warschau), in Qatar en in Zuid-Afrika in de townships (de sloppenwijken van Kaapstad en Bloemfontein).

De jarenlange fitnessrages eisten hun tol en blessures bleven niet uit. Christl ging op zoek naar andere sporten of bewegingsmethodes die haar lichaam konden versterken: Pilatestrainingen waren het keerpunt en een nieuwe passie was geboren!

Door de positieve resultaten besloot ze voor een volledige carrière switch te gaan en begon ze in 2004 de opleiding in de authentieke pilates methode.